Wesprzyj nas

Prosimy Państwa o dalsze wsparcie, ponieważ: chcemy otworzyć Przedsiębiorstwo Społeczne PRZYSTAŃ dla naszych niepełnosprawnych podopiecznych, brakuje nam środków na remont i adaptację budynku przy ulicy Gdyńskiej 13a (więcej info na stronie www lub FB naszego Stowarzyszenia lub Cegiełka na Przystań dla niepełnosprawnych) zbieramy środki na leczenie i rehabilitację Józia Baj z Charnowa nie rezygnujemy z dotychczasowych działań aktywizujących seniorów oraz pomocy absolwentom SOSW. Chcemy w Słupsku założyć pierwszą spółdzielnię socjalną dedykowaną osobom z niepełnosprawnością intelektualną i wieloraką (niepełnosprawność intelektualna z dodatkowymi zaburzeniami: min. z zaburzeniami słuchu, wzroku lub uszkodzeniem narządów ruchu, z autyzmem czy zespołem Aspergera). Dorosłe osoby z niepełnosprawnością intelektualną i wieloraką, nie mają szansy na własne życie – nie mogą znaleźć pracy, nie mogą się usamodzielnić – brakuje im perspektyw rozwojowych. Po skończeniu szkoły Ci młodzi ludzie pozostawieni są sami sobie. Skazani na bezczynność, cofają się w rozwoju, popadają w depresję, czują się odrzuceni, tracą wiarę w sens życia. A przecież, jak każdy z nas, marzą o zwykłym, spokojnym życiu i mają prawo do pracy, miłości, przyjaźni i godnego życia.

Chcemy im pomóc!

• NIP 8393213026